Tuesday, 11 November 2014

How to make bread in no time



How to make bread in no time

Πως φτιάχνω ψωμί σε χρόνο μηδέν


I don’t buy bread. I usually cook bread following the traditional way. But sometimes this is not possible due to the lack of time or mood. In these cases I follow this recipe


Mix all the ingredients; (no kneading) place them in the form and directly into the preheated oven. The dough sticks but don’t worry it is OK.

Concerning baking temperatures and duration

The video “My express bread” shows 180 degrees of Celsius for 45min.
You can visit my video at:
Neli’s crafty life You Tube channel

If you like crust, bake it at 220 degrees of Celsius for 30min.



You also can add more beer for example 375ml.

I just want to tell you that you can torture this dough. You will have bread in any case. I make this bread from my 16. When we are on a hurry, we can do unbelievable things. But some of our actions are successful. For example, I know that I can place this dough in a non preheated oven. It will be very tasty.


Try it!


Δεν αγοράζω ψωμί. Συνήθως φτιάχνω ψωμί με τον παραδοσιακό τρόπο. Όμως, μερικές φορές δεν υπάρχει ο χρόνος ή η διάθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθώ αυτή τη συνταγή


Ανακατεύω τα υλικά, τα βάζω στη φόρμα και κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο. Το ζυμάρι κολλάει όμως μην ανησυχείτε είναι εντάξει.

Σχετικά με τις θερμοκρασίες και το χρόνο ψησίματος.

Το βίντεό μου “Σπιτικό ψωμί εξπρές” δείχνει 180 βαθμούς Κελσίου για 45min.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το βίντεό μου στη:
Neli’s crafty life You Tube channel
Αν σας αρέσει η κόρα, ψήστε το στους 220 βαθμούς Κελσίου για 30min.



 Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερη μπύρα π.χ. 375ml.

Απλά θέλω να πω ότι μπορείτε να βασανίσετε αυτό το ζυμάρι. Θα έχετε ψωμί σε κάθε περίπτωση. Φτιάχνω αυτό το ψωμί από τα 16μου. Όταν βιαζόμαστε κάνουμε απίστευτα πράγματα. Όμως μερικές φορές αυτές οι ενέργειες είναι επιτυχείς. Για παράδειγμα, ξέρω πως μπορώ να βάλω αυτό το ζυμάρι σε μη προθερμασμένο φούρνο. Θα γίνει πολύ νόστιμο.

Δοκιμάστε το!

No comments:

Post a Comment