Thursday, 12 February 2015

An easy bread recipe / Μια εύκολη συνταγή για ψωμί



An easy bread recipe
Μια εύκολη συνταγή για ψωμί
I like to make bread. That is the reason that I test bread recipes. Bread making is traditionally time consuming. The bread recipe that I choose to follow depends on the required time that the recipe suggests.
Μου αρέσει να φτιάχνω ψωμί. Αυτός είναι ο λόγος που δοκιμάζω συνταγές ψωμιού. Η παρασκευή του ψωμιού παραδοσιακά είναι χρονοβόρα διαδικασία. Η συνταγή ψωμιού που διαλέγω να ακολουθήσω εξαρτάται από το απαιτούμενο χρόνο που η συνταγή προτείνει.
When there is no time at all I cook the express bread. This is really express. No time for dough to rise.
When I have more time I follow the instructions that the yeast recipe suggests.
Όταν δεν έχω καθόλου χρόνο μαγειρεύω το ψωμί εξπρές. Αυτό είναι πραγματικά εξπρές. Μηδέν χρόνος για να φουσκώσει το ζυμάρι. Όταν έχω περισσότερο χρόνο ακολουθώ τις οδηγίες που προτείνει η μαγιά
I like to communicate with people. When I have to go to the garage for a car service I have great time because I have good communication with the secretary of the garage. This friend told me that she cooks pizza dough using carbonated water. I thought to make bread with soda water. I made the experiment and the results are here.
Μου αρέσει να επικοινωνώ με τους ανθρώπους. Όταν πρέπει να πάω το αυτοκίνητο στο συνεργείο για σέρβις, περνάω πολύ ωραία γιατί έχω καλή επικοινωνία με τη γραμματέα του συνεργείου. Αυτή η φίλη μου είπε ότι φτιάχνει ζύμη για πίτσα με ανθρακούχο νερό. Σκέφτηκα να φτιάξω ψωμί με σόδα. Έκανα το πείραμα και τα αποτελέσματα είναι εδώ.
The bread recipe of the yeast suggests
1kg of flour, 2 and ½ cups of water, around 20gr dry yeast, ¼ cup of oil, sugar and salt.
I replaced the water with carbonated water. I didn’t warm any of the ingredients.
Η συνταγή που προτείνει η μαγιά είναι
1 κιλό αλεύρι, 2 και ½ κούπα νερό, περίπου 20gr ξερή μαγιά, ¼ της κούπας λάδι, ζάχαρη και αλάτι
Αντικατέστησα το νερό με ανθρακούχο νερό. Δεν ζέστανα κανένα από τα υλικά.

1 kgr of flour / αλεύρι

20gr of yeast / μαγιά

60ml of oil / ελαιόλαδο


1 tablespoon of salt / 1 κ.σ. αλάτι
3 tablespoons of sugar / 3 κ.σ. ζάχαρη

The mixture / Το μείγμα

Carbonated water /Ανθρακούχο νερό

2 and a half cups / 2μιση κούπες

Stirr / Ανακατεύω

Knead / Ζυμώνω

Form a ball / Φτιάχνω μπάλα

To the oven at 35 degrees of Celsious / Στο φούρνο

1 hour later

1 ώρα αργότερα

Press / Πιέζω

After kneading / Μετά το ζύμωμα

To the form / Στη φόρμα

Press / Πιέζω


Half an hour later. Turn the oven at 200 degrees of Celsious / Μισή ώρα αργότερα. Ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς

30-40minutes later / 30-40 λεπτά αργότερα


The bread is really very tasty.

Close the bread that you cannot consume in the next 2 days in a plastic bag and place it into the freezer. This will keep it fresh
Το ψωμί είναι πράγματι πολύ νόστιμο.
Κλείστε το ψωμί που δεν μπορείτε να καταναλώσετε τις επόμενες 2 μέρες σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε το στον καταψύκτη. Αυτό θα το κρατήσει φρέσκο.

No comments:

Post a Comment