Sunday, 16 October 2016

Dark purple plum marmalade/Μαρμελάδα από βανίλιες


I am sure that you know how these things
 happen. A tree in a garden is full of fruits.
 Thus, the tree owner hand out the fruits.

A dear friend gave me these so tasty plums.
 There is no time to consume them they are
 ripe. I have never made plums marmalade but
 I took the decision to add some apples red
 wine and spices.
Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε πως συμβαίνουν
 αυτά. Ένα δέντρο σε ένα κήπο είναι γεμάτο
 φρούτα. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του δέντρου
 μοιράζει τα φρούτα
Ενας αγαπητός φίλος που έδωσε αυτές τις
 τόσο νόστιμες βανίλιες. Δεν υπάρχει χρόνος
 για να καταναλωθούν. Είναι πολύ γινωμένες.
 Δεν έχω φτιάξει ποτέ μαρμελάδα από
 βανίλιες όμως πήρα την απόφαση να
 προσθέσω μερικά μήλα, κόκκινο κρασί και
 μπαχαρικά.


1kg of Dark purple plums
0.5kg of apples
1.5 kg of sugar
120ml of red wine
2 cinnamon sticks
1/4 of tsp cloves powder
And nutmeg
Lemon juice

I left the mixture around 2 hours before turn
 on the electric stove. Leave the mixture to
 become thicker. 





1kg μωβ βανίλιες
0,5kg μήλα
1.5kg ζάχαρη
120ml κόκκινο κρασί
ξυλάκια κανέλλα
1/4 κ.γλ. Γαρύφαλλο σκόνη
Και μοσχοκάρυδο
Χυμός λεμόνι

Άφησα το μείγμα περίπου 2 ώρες πριν ανάψω
 το μάτι της κουζίνας. Αφήνω το μείγμα να
 πήξει.


After 45min to 1 hour make the jelly test

Add lemon juice

Proceed with caning in hot jars (110 degrees
 of Celsius)
Μετά από 45min με 1 ώρα κάνω το τεστ πήξης

Προσθέτω χυμό λεμόνι

Προχωράω με κονσερβοποίηση σε ζεστά βάζα
 (110 βαθμοί Κελσίου)











No comments:

Post a Comment